X

Cheesecake με φράουλες

Υλικά

υλικά

1 πακέτο μπισκότα digestive (400 γρ.)

650 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια

600 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες

1/2 φλ.τσ. ζάχαρη

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

3 αβγά

2 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. βούτυρο για τα μπισκότα

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. κορν φλάουρ

παρασκευή

Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ ζάχαρη και 3 κ.σ λιωμένο βούτυρο, να γίνουν μία πάστα.

Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με έλασμα, πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό.Βάζουμε στο μπλέντερ τις μισές φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και πολτοποιούμε.

Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας για 2'.

Βάζουμε 1/2 φλ.τσ.

στο ψυγείο.

Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες στη μέση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο.Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το τυρί ν' αφρατέψει.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν το λεμόνι.

Ρίχνουμε τ' αβγά ένα-ένα και σταματάμε το χτύπημα μόλις ενωθούν.Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στα μπισκότα.

Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από τη σάλτσα φράουλας και τις μισές από τις κομμένες φράουλες.

Βάζουμε προσεκτικά από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με λεπτό στρώμα σάλτσας. Ψήνουμε το γλυκό για 45'-50'.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο πολλές ώρες ή μία νύχτα.

Για το σερβίρισμα, αφαιρούμε το έλασμα της φόρμας, καλύπτουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα φράουλας που κρατήσαμε στο ψυγείο και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φρέσκιες φράουλες.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.