Υλικά
Υλικά (για 24 τεμάχια)
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
½ κούπα λευκή ζάχαρη
½ κούπα καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα, κοσκινισμένο
3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
140 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια (ή σταγόνες σοκολάτας)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη φαρίνα, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύσουμε. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές μπάλες (ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα για κάθε μπάλα) και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε 10-12 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.