Υλικά
υλικά
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ.σόδα σε σκόνη
100 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
80 γρ. αποξηραμένες φράουλες ή κράνμπερις (σε καταστήματα ξηρών καρπών)
50 γρ. λευκή σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια ή έτοιμα chips
40 γρ. ωμό φιστίκι Αιγίνης
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σπάτουλα το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα, να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε το αβγό, ανακατεύουμε καλά και τέλος τη σοκολάτα, τα φιστίκια και τα κράνμπερις ή τις φράουλες (αν τα φρούτα είναι μεγαλούτσικα θα τα κόψουμε σε μικρότερα κομματάκια).
Μαζεύουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο γιά 15'-25', σεκπασμένο με μεμβράνη.
Ετοιμάζουμε το ταψί μας, στρώνοντας την επιφάνεια με ελαφρά βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος ή χρησιμοποιούμε μια επιφάνεια σλικόνης.
Πιάνουμε με το χέρι ποσότητα μείγματος και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, που τοποθετούμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Στο τέλος τα πατάμε μαλακά με τη ράχη ενός κουταλιού για να πλατύνουν ελαφρά.
Τα ψήνουμε γιά 8'-9', τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν σχεδόν τελείως πριν τα δοκιμάσουμε.tips: τα cookies μας ξεγελάνε, καθώς φαίνονται σχεδόν ωμά μόλις τα βγάλουμε.
Όταν κρυώσουν, παίρνουν τη σωστή υφή και είναι κατάλληλα να τα δοκιμάσουμε.