Υλικά
υλικά
6-7 μήλα γκόλντεν ή ρενέδες
50 γρ. βούτυρο (γιά το σωτάρισμα)
220 γρ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
180 γρ. ζάχαρη καστανή
180 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
1/2 κ.γ.κανέλα
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1εκ.σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 50 γρ.
βούτυρου και σωτάρουμε τα μήλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια ζύμης σαν χοντρά ψίχουλα.
Σε στρογγυλό πυρέξ ή φόρμα του κέικ απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τα ψίχουλα και βάζουμε επάνω το μείγμα των μήλων.
Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα "ψίχουλα"της ζύμης.
Ψήνουμε στο φούρνο γιά 35'-40', και το σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρό.
Συνοδεύεται με σαντιγύ, παγωτό βανίλια ή σιρόπι καραμέλας.