X

Κανταΐφι

Υλικά

υλικά

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

400 ΓΡΑΜΜ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

700-750 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ 

40 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1½ ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

750 ML ΝΕΡΟ

ΧΥΜΟΣ από 1 ΛΕΜΟΝΙ

1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

τρόπος παρασκευής

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την καρυδόψιχα και την τριμμένη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.

Η γέμιση είναι έτοιμη.Παίρνουμε το φύλλο, το χωρίζουμε σε μακρόστενες λωρίδες και τις αλείφουμε με βούτυρο.Στην άκρη κάθε φύλλου (λωρίδας) βάζουμε λίγη από τη γέμισή μας, τυλίγουμε απαλά και τοποθετούμε τα κομμάτια σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.Περιχύνουμε τα κανταΐφια με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 160° για 1 ώρα περίπου.

Αν δούμε ότι το κανταΐφι δεν έχει πάρει αρκετό χρώμα, στα τελευταία 10-15 λεπτά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το χυμό λεμονιού, τα βράζουμε για 5 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κανταΐφι μας όταν το βγάλουμε από το φούρνο.Χρήσιμη πληροφορία Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή με αμυγδαλόψιχα.

Επίσης...

Τρεις συνταγές για παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά

Γαλακτομπούρεκο, σάµαλι ή εκμέκ: η επιλογή είναι δική σου.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

Οι προτάσεις μας για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.