Υλικά
υλικά
2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. ηλιέλαιο (ή άλλο σπορέλαιο με ουδέτερη γεύση)
1/2 φλ.τσ. ταχίνι
1/2 φλ.τσ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη (με τη φλούδα)
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ή κουκουνάρι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και την κανέλα.
Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το ταχίνι, το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύουμε με σπάτουλα και κατόπιν ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε να πάνε παντού (αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, βρέχουμε τα χέρια μας και την ξαναζυμώνουμε λίγο.
Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα ακουμπάμε στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους.
Στο τέλος τα πιέζουμε με το δάχτυλο ή με ένα πιρούνι να πλατύνουν και μπήγουμε στο κέντρο δυο τρία κουκουνάρια.
Τα ψήνουμε για 12'-15'.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Εάν δεν έχουμε βάλει κουκουνάρι, τα πασπαλίζουμε με την άχνη. tips: ανακατεύουμε το ταχίνι καλά στη συσκευασία του πτιν το χρησιμοποιήσουμε, γιατί συχνά το λάδι του έρχεται στην επιφάνεια.