X

Σαρλότ φράουλας

Υλικά

υλικά

540 γρ. φράουλες

100 γρ. ζάχαρη άχνη

300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

4 φρέσκα αβγά

5 φύλλα ζελατίνας (των 2 γρ. καθένα)

25 μπισκότα σαβουαγιάρ

για το σιρόπι:

100 γρ. ζάχαρη άχνη

100 ml φράουλες πολτοποιημένες (περ. 250 γρ. φράουλες)

για το γαρνίρισμα:

150 γρ. φράουλες

30 γρ. ζάχαρη άχνη

μια φόρμα για σαρλότ (με ψηλά τοιχώματα)

παρασκευή

Πλένουμε τις φράουλες για το σιρόπι και αφαιρούμε τα κοτσανάκια.

Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι για να συγκρατηθούν τα σποράκια.

Φέρνουμε σε βρασμό τη ζάχαρη με τον πολτό φράουλας για 2' και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε την κρέμα μπαβαρουάζ: πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες.

Κόβουμε τα 200 γρ.

σε μικρά κομματάκια.

Τις υπόλοιπες (340 γρ.) τις ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι με τη μισή ζάχαρη και κατόπιν τις πολτοποιούμε.

Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει.

Ανακατεύουμε τον πολτό φράουλας με το μείγμα των αβγών χτυπώντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Βάζουμε αυτό το μείγμα σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση (στους 84οC) όπως φτιάχνουμε μια κρεμ ανγκλέζ.

Ανακατεύουμε μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αφήνουμε να μισοκρυώσει λίγα λεπτά και προσθέτουμε τη ζελατίνα.

Ανακατεύουμε επιμελώς να διαλυθεί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το μίξερ.

Την προσθέτουμε στο προηγούμενο (κρύο) μείγμα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά να ενωθεί.

Σύνθεση του γλυκού: καλύπτουμε το εσωτερικό της φόρμας με μεμβράνη αφήνοντας να πέφτει ένα τελείωμα έξω (για να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό).

Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα στον πάτο.

Τοποθετούμε όρθια μπισκότα στα τοιχώματα της φόρμας, σφιχτά το ένα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί.

Βουτάμε μερικά μπισκότα στο σιρόπι και κάνουμε μια στρώση στον πάτο της φόρμας.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα κρέμα, που πρέπει να φτάσει στο 1/3 της φόρμας.

Κατόπιν βάζουμε μια στρώση φράουλες κομμένες στη μέση.

Συνεχίζουμε με κρέμα και επαναλαμβάνουμε τα βήματα μέχρι να φτάσουμε στο ύψος των μπισκότων.

Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 4 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε γύρω γύρω με άχνη.

Στολίζουμε την επιφάνεια με κομμένες σε φετάκια φράουλες.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.