Υλικά
Υλικά
6 φλ. τσ. ψίχα καρπουζιού χωρίς τους σπόρους
1/4 φλ. τσ. κορνφλάουρ
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
½ φλ. τσ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Για το γαρνίρισμα: διάφορα φρέσκα φρούτα ή χοντροσπασμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης και ξύσμα ημίγλυκιας σοκολάτας.
Εκτέλεση
Λιώνουμε την ψίχα του καρπουζιού στο μπλέντερ και μετά περνάμε τον πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι για να πάρουμε μόνο το χυμό.
Κρατάμε ½ φλιτζάνι χυμό στην άκρη και βράζουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με την ζάχαρη και τους σπόρους του γλυκάνισου σε κατσαρολάκι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά το κορνφλάουρ με το ½ φλιτζάνι του καρπουζοχυμού μέχρι να γίνει σαν μια απαλή αλοιφή και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.
Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού ή του λάιμ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 φορμάκια, αφού τα βρέξουμε πρώτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 5 ώρες.
Φτιάχνουμε σαντιγί χτυπώντας την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη με το μίξερ.
Βγάζουμε με το ξεφλουδιστήρι λαχανικών ξύσμα σοκολάτας και χοντροκοπανίζουμε τα φιστίκια.
Γαρνίρουμε κάθε πουτίγκα με λίγη σαντιγί, λίγα φιστίκια και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
Α.Τ.