Υλικά
Υλικά (για ένα άτομο)
1 ώριμη μπανάνα
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
1 κ.σ. βότκα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί μαζί με τους σπόρους του γλυκάνισου στο ειδικό σουρωτήρι για το τσάι.
Πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να αρωματισθεί με το γλυκάνισο.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και κάθε μισό το κόβουμε πάλι στα δύο.
Τις αλείφουμε με λεμόνι να μην μαυρίσουν.Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα τις μπανάνες και τις καραμελώνουμε.
Τις βγάζουμε σε πιάτο του γλυκού και ρίχνουμε στο τηγάνι την αρωματισμένη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τις μπανάνες.
Ζεσταίνουμε τη βότκα σε ένα μπρίκι, την ανάβουμε και τη ρίχνουμε στις μπανάνες. Σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.