Υλικά
Υλικά
4 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες
1/3 του φλιτζανιού σταφίδες
2 κουταλάκια φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κάρυ
1 μέτριο πορτοκάλι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα τους σε φετάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φράουλες και τα αμύγδαλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα (σαν σιρόπι).
Προσθέτουμε τις φράουλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 10 λεπτά ώσπου να πήξουν, ανακατεύοντας πού και πού.
Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Μοιράζουμε το τσάτνεϋ σε βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Είναι σχετικά ήπιο τσάτνεϋ και συνοδεύει ωραία το γιαούρτι ή μια πανακότα.
Α.Τ.