Υλικά
Υλικά
750 γρ. φρέσκα κεράσια
½ φλ. αλεύρι
1/3 φλ. ζάχαρη
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. γάλα
60 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και αλείφουμε με βούτυρο ένα χαμηλό αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ..
Πλένουμε τα κεράσια, βγάζουμε τα κοτσάνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με ζάχαρη σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
Χτυπάμε τα αβγά με τη βανιλίνη σε μπολ, ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα σιγά –σιγά στο αλεύρι.
Δουλεύουμε το χυλό καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι.
Αραδιάζουμε τα κεράσια στο ταψάκι, περιχύνουμε με τον χυλό και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
A.T.