Υλικά
Υλικά
Ώριμες αλλά σφιχτές μπανάνες
Χυμό λεμονιού
Κανέλλα τριμμένη
Αλάτι αραφινάριστο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, γύρω στα 3 χιλιοστά.
Ντύνουμε λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις φέτες της μπανάνας τη μια δίπλα στην άλλη.
Διαλύουμε το λεμόνι με λίγο νερό (2 κ.σ χυμός λεμονιού + 1 κ.γ.
νερό) και αλείφουμε τις φέτες της μπανάνας χρησιμοποιώντας ένα πινέλο –το κάνουμε για να μην μαυρίσουν.
Τις πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλάτι και κανέλλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 120ο C γύρω στη 1 –1 ½ ώρα, γυρίζοντας μια φορά τις φετούλες –ο χρόνος εξαρτάται κατά πολύ από το πάχος που έχουμε κόψει τις φετούλες.
Βγάζουμε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αφήνουμε τα τσιπς να στεγνώσουν (θα είναι μαλακά όταν είναι ζεστά και τραγανά όταν κρυώσουν).
Μπορούμε να τα διατηρήσουμε κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο φτιάχνοντας στρώσεις με λαδόκολλα ανάμεσα, για μια εβδομάδα.
Α.Τ.