Υλικά
Υλικά
2 φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
2/3 φλ. ζάχαρη
6 κ.σ. χυμός λεμονιού και το ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλ. κόκκινα φρούτα για γαρνιτούρα (φράουλες, κεράσια, φραμπουάζ, κλπ)
500 γρ. σαντιγί
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαημλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ίσα να σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει για 5-6 λεπτά.
Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και τη μοιράζουμε σε μπολάκια.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 2 -3 ώρες.
Γαρνίρουμε με σαντιγί και τα φρούτα, λίγο πριν σερβίρουμε.A.T.