X

Σαρλότ τιραμισού

Υλικά

Υλικά

Μια συσκευασία έτοιμη κρέμα βανίλιας

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

250 γρ. μασκαρπόνε

½ φλ. ζάχαρη

40 μπισκότα σαβουαγιάρ

5 φλ. καφέ εσπρέσο

5 κ.σ. ρούμι

Για γαρνιτούρα: κακάο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά τη βάση και το εσωτερικό μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 27 εκ..

Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (μέχρι να πήξει και να σχηματισθούν κορφές).

Μεταφέρουμε την κρέμα βανίλιας στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε, προσθέτουμε και το ½ φλ.

ζάχαρη.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο, ενιαίο μείγμα.

Σε ένα ρηχό μπολ αναμειγνύουμε τον καφέ και το ρούμι.

Κόβουμε τα σαβουαγιάρ έτσι, ώστε να ταιριάζουν στο ύψος της φόρμας.

Βουτάμε γρήγορα ένα-ένα μπισκότο στο υγρό και καλύπτουμε τη βάση της φόρμας.

Κατόπιν τα στήνουμε το ένα δίπλα στο άλλο στα πλαϊνά της μέχρι να μην υπάρχει κανένα κενό -αν χρειάζεται κόβουμε το ένα μπισκότο στα δύο για να καλύψει.

Ρίχνουμε τη μισή κρέμα που έχουμε ετοιμάσει στη φόρμα, καλύπτουμε με μπισκότα βουτυγμένα στο μείγμα καφές-ρούμι και ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Ξεφορμάρουμε ανοίγοντας προσεκτικά τη σούστα και κοσκινίζουμε στην επιφάνεια το κακάο.A.T.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.