Υλικά
Υλικά
Μια συσκευασία έτοιμη κρέμα βανίλιας
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
250 γρ. μασκαρπόνε
½ φλ. ζάχαρη
40 μπισκότα σαβουαγιάρ
5 φλ. καφέ εσπρέσο
5 κ.σ. ρούμι
Για γαρνιτούρα: κακάο
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά τη βάση και το εσωτερικό μιας φόρμας με σούστα διαμέτρου 27 εκ..
Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (μέχρι να πήξει και να σχηματισθούν κορφές).
Μεταφέρουμε την κρέμα βανίλιας στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και αν θέλουμε, προσθέτουμε και το ½ φλ.
ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο, ενιαίο μείγμα.
Σε ένα ρηχό μπολ αναμειγνύουμε τον καφέ και το ρούμι.
Κόβουμε τα σαβουαγιάρ έτσι, ώστε να ταιριάζουν στο ύψος της φόρμας.
Βουτάμε γρήγορα ένα-ένα μπισκότο στο υγρό και καλύπτουμε τη βάση της φόρμας.
Κατόπιν τα στήνουμε το ένα δίπλα στο άλλο στα πλαϊνά της μέχρι να μην υπάρχει κανένα κενό -αν χρειάζεται κόβουμε το ένα μπισκότο στα δύο για να καλύψει.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα που έχουμε ετοιμάσει στη φόρμα, καλύπτουμε με μπισκότα βουτυγμένα στο μείγμα καφές-ρούμι και ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε ανοίγοντας προσεκτικά τη σούστα και κοσκινίζουμε στην επιφάνεια το κακάο.A.T.