Υλικά
Υλικά
Για το κέικ καρπούζι
1 ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 αβγά
½ φλ. κρέμα καρύδας
1 ½ φλ. καρπούζι σε κομματάκια πολτοποιημένο και περασμένο από λεπτή σίται
1/2 φλ. ζάχαρη
1 ½ κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 δόση βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Για το κέικ σοκολάτα
1 1/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
½ φλ. καλό άγλυκο κακάο
2 κοφτά κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
⅔ φλ. ε.π. ελαιόλαδο απαλό
1 φλ. γάλα αμυγδάλου
500 γρ. σαντιγί
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το κέικ καρπούζι: περνάμε το καρπούζι από λεπτή σίτα πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού να φύγουν τα υγρά του.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε λεκάνη.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και ένα -ένα τα αβγά συνεχίζοντας να δουλεύουμε μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα.
Προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και δουλεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη λεκάνη με το αλεύρι.
Προσθέτουμε και το καρπούζι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε παραλληλόγραμμο ταψάκι λαδωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170οC για 35 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτα: ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και κοσκινίζουμε σε μπολ.
Χτυπάμε καλά στο μπλέντερ ή με τον αβγοδάρτη το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα του ελαιολάδου στο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τον αβγοδάρτη ή με κουτάλι ή δύο πιρούνια (αν υπάρχουν σβόλοι αλευριού, τους αγνοούμε, διότι αν συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως, το κέικ δεν θα γίνει αφράτο).
Μεταφέρουμε το χυλό σε παραλληλόγραμμο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C για 35 λεπτά περίπου.
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το κόβουμε οριζοντίως στη μέση.
Για να συνθέσουμε το κέικ, στρώνουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι του κέικ σοκολάτας, επάνω στρώνουμε τη μισή σαντιγί και από πάνω βάζουμε το κέικ καρπούζι.
Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα του κέικ σοκολάτας και τελειώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί.
Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή φρουί γλασέ σε κομματάκια. A.T.