Υλικά
Υλικά
για 6 μπολ
6 φλ. τσ. φρέσκο μούστο (περ. 700 γρ.)
1 κουτ. σούπας στάχτη από ξύλα, δεμένη μέσα σε λεπτό τουλπάνι
1/2 φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλ.τσ. αλεύρι
2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
Κανέλα για πασπάλισμα
Καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
Σουσάμι καβουρντισμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τον μούστο με τη στάχτη για 10’, αφαιρώντας τον αφρό που δημιουργείται.
Τον αφήνουμε να σταθεί για 8-12 ώρες και κατόπιν τον περνάμε από λεπτό τουλπάνι.
Αναμειγνύουμε το ένα τρίτο του μούστου με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και βάζουμε τον υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα.
Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η μουσταλευριά (προσοχή να μην σβωλιάσει).
Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ξηρούς καρπούς στο μείγμα.
Μοιράζουμε τη μουσταλευριά σε ατομικά μπολ ή πιατάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα, καρύδια ή αμύγδαλα και σουσάμι.
(σημ.
για να αρωματίσουμε με μαστίχα, προσθέτουμε 1/2 κ.γ.
κοπανισμένη μαστίχα κατά το βράσιμο)