Υλικά
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
3 κ.σ. γάλα
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml σκούρο ρούμι
500 ml νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε μια μεγάλη, στρογγυλή φόρμα με οπή.
Λιώνουμε το βούτυρο με το γάλα και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το βούτυρο με το γάλα και χτυπάμε για 3’-4’.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25’ (η λάμα ενός μαχαιριού πρέπει να βγει στεγνή).
Το ξεφορμάρουμε σε βαθιά πιατέλα.
Εν τω μεταξύ, έχουμε φτιάξει το σιρόπι: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5’, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.
Σιροπιάζουμε αμέσως το γλυκό ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.