Υλικά
Υλικά
30 σύκα αποξηραμένα, ανοιγμένα στη μέση κατά μήκος, ενωμένα στη βάση
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι (προαιρετικά)
2 φλ.τσ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
10-15 φρέσκα φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μπαχαρικά, το σουσάμι και την καρυδόψυχα.
Απλώνουμε περίπου 2 κ.γ.
από το μείγμα στα μισά ανοιγμένα σύκα και κατόπιν τα ενώνουμε με τα άλλα μισά σύκα (από την εσωτερική τους πλευρά) πιέζοντας καλά να κολλήσουν μεταξύ τους.
Θα βγουν 15 ζευγάρια σύκων (ασκάδες).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο και απλώνουμε τις παστελαριές σε ταψί τοποθετώντας ανάμεσά τους τα δαφνόφυλλα.
Τις ψήνουμε 15’- 20’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Όταν κρυώσουν τελείως μπορούμε να τις διατηρήσουμε σε μεταλλικά δοχεία που κλείνουν καλά, για πολλούς μήνες.