Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα κανέλας
50 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
Για την κρέμα
2 μεγάλες μπανάνες σε ροδέλες
250 γρ. μασκαρπόνε
50 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
χυμό από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
τριμμένη κουβερτούρα για το ντεκόρ
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Λιώνουμε το βούτυρο και με το χέρι μας ζυμώνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο.
Στρώνουμε το μείγμα σε μια μέτρια ταρτιέρα, πιέζοντας με το χέρι μας να απλωθεί ομοιόμορφα. Μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα, βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τις μπανάνες με τον χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Στη βάση της τάρτας μοιράζουμε τις μπανάνες και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κουβερτούρα, που θα την τρίψουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού όσο είναι κρύα, από το ψυγείο.
Tip
Προαιρετικά, μπορούμε να περάσουμε τις μπανάνες για 2' από καυτό αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη.