Υλικά
3 φλιτζ. πολτό ροδάκινου
1⅔ φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
⅓ φλιτζ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά και το ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού και τον πολτό του ροδάκινου, που θα τον φτιάξουμε πολτοποιώντας τα φρούτα στο μούλτι.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Σε αυτές τις 3 ώρες το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός κάθε ½ ώρα, για να πετύχουμε την τέλεια υφή.
Για να κρατήσει τη δροσιά της, βάλτε από πριν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη τα ποτήρια στα οποία θα τη σερβίρετε.
Tip
Με την ίδια συνταγή φτιάχνουμε γρανίτα από όλα τα φρούτα. Πιο πετυχημένες γίνονται με καρπούζι, πεπόνι, φράουλα, σταφύλι, λεμόνι, πορτοκάλι, γερμάδες και γενικά με τα πολύ ζουμερά φρούτα.