X

Κρέμα Μόκα με Σιρόπι Εσπρέσο

Πώς θα φτιάξετε την καλύτερη κρέμα μόκα με σιρόπι εσπρέσο.

Υλικά

200 ml γάλα

400 ml κρέμα γάλακτος

4 φύλλα ζελατίνης (των 2 γρ.)

200 ml εσπρέσο ή δυνατό καφέ

100 γρ. ζάχαρη

100 ml λικέρ καφέ

Για το σιρόπι εσπρέσο

100 ml νερό

100 γρ. ζάχαρη

50 ml εσπρέσο

1 σφηνάκι λικέρ καφέ

Εκτέλεση

Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό.

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέστε τον εσπρέσο, το λικέρ καφέ και τα φύλλα της ζελατίνης στραγγισμένα.

Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα σε 6 ποτήρια. Αφήστε τα γλυκά στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν τα σερβίρετε.

Ετοιμάστε το σιρόπι που θα τα συνοδεύσει: Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τον εσπρέσο και το λικέρ και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Θα το μοιράσετε στα ποτήρια με την κρέμα μόκα λίγο πριν σερβίρετε.

Tip

Τα φύλλα ζελατίνης πρέπει πρώτα να μουλιάζουν σε κρύο νερό και, αφού μαλακώσουν, να τα διαλύετε σε πολύ ζεστό νερό πριν τα προσθέσετε στο μείγμα, ανάλογα με τη συνταγή.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.