Υλικά
5 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαυροδάφνη ή σαμιώτικο γλυκό κρασί
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με αβγοδάρτη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσοχή! Δεν σταματάμε καθόλου το χτύπημα στη διάρκεια όλης της διαδικασίας.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις πάρουμε μια αφράτη κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μίγμα σε κολονάτα ποτήρια ή ποτήρια της σαμπάνιας.
Το βάζουμε 2 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.
Κλείνει υπέροχα ένα πλούσιο γεύμα με πίτσα ή μακαρονάδα.
Tip
Στα ιταλικά εστιατόρια το ετοιμάζουν τη στιγμή της παραγγελίας και το αφήνουν ελάχιστα στο ψυγείο. Φρέσκο, είναι ακόμα πιο αφράτο.