X

Το Ζαμπαγιόνε

Ένα μαγικό ιταλικό γλυκό, η πιο αιθέρια μους της Ευρώπης.

Υλικά

5 κρόκους αυγών

100 γρ. ζάχαρη

200 γρ. μαυροδάφνη ή σαμιώτικο γλυκό κρασί

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά σε μπεν μαρί χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με αβγοδάρτη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσοχή! Δεν σταματάμε καθόλου το χτύπημα στη διάρκεια όλης της διαδικασίας.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το κρασί, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις πάρουμε μια αφράτη κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μίγμα σε κολονάτα ποτήρια ή ποτήρια της σαμπάνιας.

Το βάζουμε 2 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.

Κλείνει υπέροχα ένα πλούσιο γεύμα με πίτσα ή μακαρονάδα.

Οι Ιταλοί το φτιάχνουν με αφρώδες κρασί ή με ισπανική μασάλα, όπως μπορείτε να κάνετε κι εσείς, αλλά σας το προτείνουμε με ένα ελληνικό κρασί.

Tip

Στα ιταλικά εστιατόρια το ετοιμάζουν τη στιγμή της παραγγελίας και το αφήνουν ελάχιστα στο ψυγείο. Φρέσκο, είναι ακόμα πιο αφράτο.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.