Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. φράουλες και μερικές επιπλέον για το ντεκόρ
1 στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. κονιάκ
1 φύλλο ζελατίνης
1 βανίλια
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φράουλες στα δύο και τις πολτοποιούμε στο μούλτι ή τις ψιλοκόβουμε με το χέρι.
Σε μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη.
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το μίξερ χειρός σε ένα μεγάλο μπολ το ζαχαρούχο, το γιαούρτι, τη βανίλια, το κονιάκ και τη ζελατίνη (αφού τη στύψουμε), μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και κρυώνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο.
Στολίζουμε με φράουλες και σερβίρουμε (πάνω στις φρέσκες φράουλες ταιριάζει πολύ και μια σος σοκολάτας).
Tip
Για πιο πλούσιο και κρεμώδες αποτέλεσμα, αντικαθιστούμε το γιαούρτι με τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε.