Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
600 γρ. φράουλες κομμένες σε φετάκια
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. μπαλσάμικο
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
Θέλουμε να πήξει, αλλά να μη γίνει σαντιγί. Την ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τις φράουλες με τη ζάχαρη άχνη, το μπαλσάμικο και τον χυμό πορτοκαλιού.
Σε μπολάκια ή ψηλά ποτήρια μοιράζουμε στρώσεις από φράουλες και κρέμα.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
Tip
Αντί για φράουλες, μπορούμε να βάλουμε μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους, βερίκοκα με ροδάκινα, κεράσια ή πορτοκάλια και μήλα.