Υλικά
500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες (κρατάμε μερικές για το ντεκόρ)
80 γρ. ζάχαρη
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 φλιτζ. κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί
2 βανίλιες
2 σοκολάτες (όποιες μας αρέσουν) τριμμένες με μαχαίρι ή κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για 10' περίπου, να λιώσει η ζάχαρη.
Ντύνουμε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ χωρίς τρύπα (ή τη μικρή μακρόστενη, που βγάζει ακόμα πιο βολικά κομμάτια) με μεμβράνη κουζίνας, για να ξεφορμαριστεί ευκολότερα το γλυκό.
Με το μίξερ χειρός ανακατεύουμε την κρέμα (κρύα, από το ψυγείο) με τη βανίλια και την έτοιμη σαντιγί, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Με σπάτουλα ενσωματώνουμε στην κρέμα τις φράουλες και τη σοκολάτα.
Μεταφέρουμε στη φόρμα το μείγμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, για 3 ώρες περίπου.
Tip
Η σοκολάτα γάλακτος ταιριάζει περισσότερο σε αυτή τη συνταγή, γιατί είναι πιο μαλακή.