Υλικά
150 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 γρ. ανθότυρο
50 γρ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνας
200 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
500 γρ. φράουλες
2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γλ. μπαλσάμικο για τις φράουλες
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώστε τα σε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ., με έλασμα.
Μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό και, όταν μαλακώσουν, ανακατέψτε τα με 3-4 κουταλιές βραστό νερό.
Χτυπήστε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη. Ρίξτε τη λιωμένη ζελατίνα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα με τη βάση μπισκότου. Βάλτε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο και αφήστε το για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.
Κόψτε τις φράουλες σε φέτες, πασπαλίστε τις με τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και αφήστε τις στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να τις σερβίρετε με το τσίζκεϊκ.
Tip
Το μπαλσάμικο δίνει βαθιά γεύση στις μαριναρισμένες φράουλες.