Υλικά
1 κιλό φράουλες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
125 ml κρύο γάλα
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
1 βανίλια σκόνη
Για την κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
125 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Χτυπήστε το αυγό με το γάλα, ρίξτε τα στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώστε τα. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.
Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Περίπου. Κόψτε με στρογγυλό κουπάτ μικρούς δίσκους από τη ζύμη, για να σχηματίσετε τα μπισκότα. Βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 190°C για 15'-20'.
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Καθαρίστε τις φράουλες, πλύντε τις και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίστε με τη μισή ποσότητα της ζάχαρης από τα υλικά για την κρέμα και αφήστε τις σε ένα μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Πριν σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σαντιγί.
Βάλτε σε ένα μπισκότο λίγη κρέμα και φράουλες, σκεπάστε με ένα άλλο μπισκότο και συνοδέψτε με το σιρόπι που δημιουργήθηκε στο μπολ με τις φράουλες.
Tip
Ενισχύστε τη γεύση στις φράουλες προσθέτοντας 1 σφηνάκι μπράντι ή ρούμι.