Υλικά
Υλικά για 30-40 σοκολατάκια
500 γρ. κουβερτούρα
1 φλιτζ. ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη.
Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στο μπεν μαρί και ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές με κακάο.
Τip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με μαύρο ρούμι ή ουίσκι ή οποιοδήποτε λικέρ.