Υλικά
Υλικά για ένα ταψί 30x40 εκ.
250 γρ. σιμιγδάλι
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
8 αυγά
2 βανίλιες σκόνη
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλεύρι και βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 λεμόνι κομμένο στη μέση
Εκτέλεση
Ετοιμάστε πρώτα τη ζύμη: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπήστε ξεχωριστά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά το βούτυρο και στο τέλος τα στεγνά υλικά και ανακατέψτε.
Βουτυρώστε και αλευρώστε το εσωτερικό του ταψιού και αδειάστε εκεί το μείγμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45'.
Ετοιμάστε στο μεταξύ το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράστε τα για 5'-6'. Σιροπιάστε το ζεστό ραβανί με χλιαρό σιρόπι.
Τip
Συνοδέψτε το με παγωτό και γλυκό του κουταλιού.