Υλικά
Υλικά για μια φόρμα 24 εκ.
200 γρ. τριμμένα μπισκότα πτιμπέρ
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
1½ κιλό ρικότα
6 αυγά
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες σκόνη
ξύσμα από 2 λεμόνια
μαρμελάδα από φρούτα του δάσους για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώστε τη φόρμα και απλώστε τα μπισκότα στη βάση και στα τοιχώματα.
Αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ρικότα με τα αβγά και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στους 165°C για 1 ώρα.
Αφού κρυώσει, ξεφορμάρετε το τσίζκεϊκ, για να μπορείτε να το κόψετε σε μερίδες.
Σερβίρετε με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.
Τip
Απολαυστικότατο αν το σερβίρετε την ίδια μέρα που θα το ετοιμάσετε.