Υλικά
Για δύο μακρόστενες φόρμες 22x5 εκ.
300 γρ. κεράσια
300 γρ. βερίκοκα
250 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φαρίνα
125 ml ελαιόλαδο
4 αυγά
125 ml χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
Εκτέλεση
Βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βερίκοκα και κόψτε τα στη μέση. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και μετά χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς πικραμύγδαλου και σταδιακά τη φαρίνα.
Όταν ενωθούν τα υλικά, προσθέστε τα αμύγδαλα και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Πασπαλίστε τα κεράσια και τα βερίκοκα με λίγο αλεύρι και ρίξτε τα στο μείγμα του κέικ.
Αδειάστε το στις δύο φόρμες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 50'.
Τip
Αντί για εσάνς πικραμύγδαλου, μπορείτε να βάλετε λικέρ αμαρέτο.