Υλικά
250 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
250 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
500 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κουκουνάρι
κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι με το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς και προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
Ρίξτε το ζεστό γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώστε την ένταση στην εστία και αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά, μέχρι να πήξει.
Κατεβάστε από την εστία την κατσαρόλα και αφήστε τη σκεπασμένη με μια πετσέτα για 15'. Σερβίρετε με κανέλα.
Τip
Ένα καλό αγελαδινό βούτυρο θα του δώσει μοναδική γεύση.