Υλικά
Για ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. περίπου
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
200 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
250 γρ. βούτυρο
250 ml γάλα
2 βανίλιες σκόνη
100 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα για το σερβίρισμα
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψουν ρίξτε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.
Ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα.
Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου.
Ετοιμάστε το σιρόπι: Βράστε το νερό με τη ζάχαρη για 7'-8' και αφήστε το να κρυώσει.
Όταν ψηθεί το ραβανί, κόψτε το σε μερίδες και ρίξτε το σιρόπι. Αφήστε να το απορροφήσει, πασπαλίστε με ινδική καρύδα και σερβίρετε.
Τip
Αρωματίστε το με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.