Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. καρυδόψιχα
½ κ.γλ. κανέλα
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
800 ml νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
½ λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε την καρυδόψιχα με την κανέλα.
Ανοίξτε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας και ξεμπλέξτε το. Χωρίστε το σε 12 μέρη και πάρτε ένα μέρος από το κανταΐφι και ανοίξτε το σε λωρίδα. Βάλτε στο κέντρο λίγη καρυδόψιχα και με τη βοήθεια μιας βέργας τυλίξτε το λοξά σε ρολό.
Βγάλτε τη βέργα και μεταφέρετε το κανταΐφι σε ένα ταψί με διάμετρο 28 εκ.
Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε το κανταΐφι με το λιωμένο βούτυρο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45'. Όσο ψήνεται το κανταΐφι ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράστε για 8'.
Κατεβάστε το σιρόπι από την εστία και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να σιροπιάσετε το γλυκό.
Tip
Βάζουμε γλυκόζη και λεμόνι στο σιρόπι για να μη ζαχαρώσει.