Υλικά
Υλικά για 8 σταφιδόψωμα
400 γρ. αλεύρι
100 γρ. νιφάδες βρώμης
½ λίτρο ξινόγαλα
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
100 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, το μέλι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και προσθέστε το ξινόγαλα και τις σταφίδες.
Ζυμώστε τα υλικά, χωρίστε τη ζύμη σε 8 μπάλες και πλάστε την καθεμία έτσι ώστε να σχηματίσετε τα σταφιδόψωμα.
Βάλτε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 175°C για 25'.
Διατηρήστε τα για αρκετές ημέρες στο ψυγείο, τυλιγμένα με μεμβράνη τροφίμων ή μέσα σε σακούλα τροφίμων.
Τip
Είναι πιο συμπαγή από τα συνηθισμένα, αλλά το ίδιο νόστιμα.