X

Εύκολο Ρυζόγαλο με Φράουλες, Κεράσια και Τριαντάφυλλο

Μοιάζει με το κλασικό χειμωνιάτικο ρυζόγαλο, αλλά μοσχοβολά καλοκαίρι. Ακόμα και η όψη του είναι πιο ανέμελη, καθώς το σερβίρεται σε ποτήρια.

Υλικά

150 γρ. ρύζι σουπέ

10 φράουλες κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα

10 κεράσια χωρίς το κουκούτσι

1 λίτρο γάλα

80 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

3 κ.σ. ροδόνερο

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 10'-15'. Το στραγγίζουμε.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη βανίλια, το ρύζι, τη ζάχαρη και το ροδόνερο. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο πιο χαμηλό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 40'.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν η υφή του μοιάζει με χυλωμένη σούπα. Μόλις κρυώσει, θα στερεοποιηθεί περισσότερο.

Το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά, για να μην πιάσει κρούστα.

Μόλις κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά, για να μη διαλυθούν (μπορούμε να βάλουμε ό,τι φρούτα προτιμάμε: ροδάκινο, βερίκοκο, σταφύλι ή και φρούτα του δάσους κατεψυγμένα).

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δροσίσει.

Τρώγεται και σαν υπέροχο δροσερό πρωινό, αντί για δημητριακά με φρούτα.

Tip

Με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο γίνεται απείρως πιο μαγικό. Σε αυτή την περίπτωση παραλείπουμε το ροδόνερο και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. γλυκό στο τέλος, μαζί με τα φρούτα.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.