X

Γιαουρτογλυκό με Βυσσινάδα

Το βύσσινο και η βυσσινάδα πάντα θα μας θυμίζουν τη γιαγιά, το χωριό, την παιδική μας ηλικία. Συναισθηματικά φορτισμένα μόνο με γλύκα, μπορούν να μεταμορφωθούν σε δεκάδες εύκολα γλυκά του καλοκαιριού.

Υλικά

1 πεπόνι μέτριο

4 κ.σ. γλυκό βύσσινο

2 γιαούρτια στραγγιστά

2 κ.σ. ινδική καρύδα τριμμένη

2 κ.σ. αμύγδαλο ασπρισμένο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγανάκι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το αμύγδαλο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καβουρδιστεί.

Το τρίβουμε χοντρό στο μούλτι.

Κόβουμε στη μέση το πεπόνι, το καθαρίζουμε από τα σπόρια και με το ειδικό εργαλείο κόβουμε τη σάρκα του σε στρογγυλά μπαλάκια. Αν δεν έχουμε το εργαλείο, την ίδια δουλειά κάνει και ένα κουταλάκι του γλυκού.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βύσσινο (μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού, αλλά καλύτερα ταιριάζουν το κεράσι και το σταφύλι).

Γεμίζουμε τις άδειες πεπονόφλουδες με το πεπόνι και το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με την καρύδα (εκτός από το πεπόνι, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα φρούτα, όπως ψιλοκομμένο ροδάκινο, βερίκοκο και σταφύλι ή φράουλες).

Βάζουμε τα πεπονάκια να κρυώσουν στο ψυγείο και πριν σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

Tip

Αντί για ινδοκάρυδο, μπορούμε να βάλουμε τριμμένο μπισκότο, που το ρίχνουμε τελευταία στιγμή, μαζί με το αμύγδαλο, για να μη χάσει την τραγανότητά του, ενώ για περισσότερη δροσιά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.