Υλικά
Υλικά για 1 φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 ml σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
250 ml χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γλ. κανέλα
λίγο τριμμένο γαρίφαλο
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το σπορέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
Ενώστε τα δύο μίγματα και αδειάστε τα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει.
Τip
Ένα πολύ νόστιμο κέικ και για περιόδους νηστείας.