X

Red Velvet Cake

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο red velvet cake.

Υλικά

Υλικά για δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. περίπου

300 γρ. φαρίνα

150 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

3 αβγά

250 γρ. γιαούρτι

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια σκόνη

3 κ.γλ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα

600 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. ζάχαρη

750 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, και μετά ρίξτε ένα ένα τα αβγά.

Προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια.

Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Ανακατέψτε για 1'-2' σε χαμηλή ταχύτητα, για να ενωθούν τα υλικά.

Καλύψτε το εσωτερικό από 2 φόρμες του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40'.

Βγάλτε τα κέικ από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Χωρίστε μετά κάθε κέικ οριζόντια σε δύο φέτες.

Αφήστε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χτυπήστε το με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα βελούδινο και γυαλιστερό μείγμα.

Απλώστε λίγο από το μείγμα στη μία φέτα του κέικ, σκεπάστε με την άλλη φέτα και απλώστε όσο περίσσεψε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ.

Διατηρήστε τα κέικ στο ψυγείο.

Τip

Ανάλογα με την ποιότητά του, ίσως χρειαστείτε ακόμα και τη
διπλάσια ποσότητα χρώματος για να πετύχετε το λαμπερό κόκκινο χρώμα στο κέικ.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.