Υλικά
Υλικά για 40 τρουφάκια
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. τριμμένα καρύδια
60 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. ψιλοκομμένα ξερά φρούτα της αρεσκείας σας (σταφίδες, βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες)
100 γρ. άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την άχνη ζάχαρη.
Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξει.
Πλάστε τα τρουφάκια και βάλτε τα σε χάρτινες θήκες.
Πασπαλίστε τα με την άχνη και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
Τip
Μουσκέψτε τα ξερά φρούτα σε μπράντι ή λικέρ, για μεθυστική γεύση.