X

Μπουγατσάκια στο Πι και Φι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπουγατσάκια στο πι και φι.

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

10 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό

1 λίτρο γάλα

2 αυγά

8 κουταλιές ζάχαρη

2 βανίλιες

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

ελαιόλαδο

Για το πασπάλισμα:

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα .

Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν και λίγο μοσχοκάρυδο.

Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε μακριές λωρίδες.

Στην άκρη μιας λωρίδας βάζουμε με ένα κουταλάκι κρέμα και αρχίζουμε να τυλίγουμε τριγωνικά όπως ακριβώς κάνουμε με τα τυροπιτάκια.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.