Υλικά
5 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
σαντιγί
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά με το μπέικιν καθώς και τις βανίλιες.
Σε ένα μέτριο ταψί βουτυρωμένο και καλυμμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στην κάτω σχάρα, στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε και το σιρόπι και το αφήνουμε να χλιαρέψει.
Βγάζουμε τον μπαμπά από το φούρνο, τον αφήνουμε λίγο και αφού τον χωρίσουμε στη μέση σιροπιάζουμε την κάθε φέτα χωριστά και ενώνουμε με τη σαντιγί.
Διακοσμούμε όπως θέλουμε.