Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1 λίτρο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ. Βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
μαύρη ζάχαρη
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Εκτέλεση
Σιγοβράζουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.
Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλείφουμε με βούτυρο έναταψάκι διαμέτρου 25 εκ-28 εκ.
Πασπαλίζουμε παντού με σιμιγδάλι, ώστε να καλυφθεί όχι μόνο ο πάτος, αλλά και τα πλαινά του ταψιού.
Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.