X

Γαλατόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για την πιο νόστιμη παραδοσιακή γαλατόπιτα.

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι

1 λίτρο γάλα

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

4 αυγά

1 κ.σ. Βούτυρο

ξύσμα λεμονιού

2 βανίλιες

μαύρη ζάχαρη

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το γάλα σε σιγανή φωτιά μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει.

Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αμέσως μετά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.

Αλείφουμε με βούτυρο έναταψάκι διαμέτρου 25 εκ-28 εκ.

Πασπαλίζουμε παντού με σιμιγδάλι, ώστε να καλυφθεί όχι μόνο ο πάτος, αλλά και τα πλαινά του ταψιού.

Αδειάζουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.