Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο, καλής ποιότητας
1 βανίλια
4 αυγά
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μέλι
3/4 ποτηριού νερό
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλιτζ. νερό
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι το οποίο το χτυπάτε (πιο πριν) με το νερό.
Βουτυρώνoυμε το ταψάκι και βάζoυμε το μείγμα.
Ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνογια 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζoυμε το σιρόπι (βράζoυμε τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Όταν γίνει η πίτα αφήνoυμε να κρυώσει λίγο, κόβoυμε κομμάτια και σιροπιάζουμε.