X

Πίτα με Κανέλα Σιροπιαστή

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σιροπιαστή πίτα με κανέλα.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 1/2 κούπα ζάχαρη

1 κούπα ελαιόλαδο, καλής ποιότητας

1 βανίλια

4 αυγά

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. μέλι

3/4 ποτηριού νερό

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

1 1/2 φλιτζ. νερό

1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την κανέλα και το μέλι το οποίο το χτυπάτε (πιο πριν) με το νερό.

Βουτυρώνoυμε το ταψάκι και βάζoυμε το μείγμα.

Ψήνoυμε σε προθερμασμένο φούρνογια 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ετοιμάζoυμε το σιρόπι (βράζoυμε τα υλικά σε κατσαρόλα για 5 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).

Όταν γίνει η πίτα αφήνoυμε να κρυώσει λίγο, κόβoυμε κομμάτια και σιροπιάζουμε.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.