X

Μπακλαβαδάκια στο Χέρι

H συνταγή για τα πιο νόστιμα μπακλαβαδάκια.

Υλικά

2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ λάδι

1 κ.γ. ζάχαρη

νερό χλιαρό όσο πάρει

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

1 1/2 φλιτζ. καρύδια χοντροτριμμένα

2 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο

2-3 κ.γ. ζάχαρη

λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, ζάχαρη, αλάτι και όσο νερό πάρει μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Το χωρίζουμε σε δυο μπάλες και το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο να ξεκουραστεί.

Κατόπιν ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, ανοίγουμε με τον πλάστη δυο μεγάλα φύλλα τα λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε παντού τη γέμιση.

Τυλίγουμε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτό και κατόπιν σε σαλιγκαράκια.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.