X

Σαρούν

Πως θα φτιάξετε το πιο νόστιμο σαρούν.

Υλικά

1/2 κιλό κανταΐφι

1 κούπα βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα:

1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι

1/2 πακέτο βιτάμ

1 1/2 κούπα ζάχαρη

1 λίτρο γάλα φρέσκο

3 αυγά

1 βανίλια

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη

νερό

Εκτέλεση

Ξαίνουμε το ένα τέταρτο από το κανταΐφι, τρίβοντας το με το λιωμένο βούτυρο.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα μας, όπως ακριβώς γίνεται η κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, και όπως είναι ζεστή, τη στρώνουμε πάνω στο κανταΐφι.

Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω το υπόλοιπο "ξασμένο" κανταΐφι και περιλούζοντας το με ένα κουτάλι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει καλά καλά-για να είναι τραγανό.

Όταν το βγάλουμε το χαράζουμε και το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό.

Tip

Πρόκειται ουσιαστικά για κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου, σιροπιαστό.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.