Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
750 γρ. κίτρινο κολοκύθι βρασμένο και στραγγισμένο
1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλ. ζάχαρη
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
ελαιόλαδο για το άλειμμα ή βιτάμ
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το κολοκύθι, πατώντας το με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε λίγο το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός λαδωμένου ταψιού 40x35 εκ.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο επάνω από τη γέμιση να την καλύψει.
Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια σε λωρίδες 6 εκ. περίπου.
Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στους 180 βαθμούς για 45’ ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.