X

Εύκολα Τσουρεκάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα και εύκολα τσουρεκάκια.

Υλικά

125 γρ. βούτυρο φρέσκο

600 ml γαλα

50 γρ. μαγιά

125 γρ. ζάχαρη

1 κιλό αλεύρι

1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο

Για τη γέμιση:

βούτυρο λιωμένο

ζάχαρη

κανέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει. Λιώνουμε μέσα τη μαγιά.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (δεν βάζουμε την μία όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλαδή υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου.

Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια πρώτα βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.

Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά. Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 εκ.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλό είναι να τα πιέσουμε λίγο προς τα κάτω πριν τα ψήσουμε, ίσα ίσα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.