Υλικά
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
600 ml γαλα
50 γρ. μαγιά
125 γρ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη ή κοπανισμένο
Για τη γέμιση:
βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και μέσα λιώνουμε το βούτυρο. Προσέχουμε να μην βράσει. Λιώνουμε μέσα τη μαγιά.
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι (δεν βάζουμε την μία όλο το αλεύρι, ίσως να μην χρειαστεί, να μην γίνει δηλαδή υπερβολικά σφιχτή) και προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια πρώτα βούτυρο, μετά κανέλα και ζάχαρη.
Πιάνουμε την μια μεριά του φύλλου και το τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι μέχρι να φτάσει στην άλλη μεριά. Μ’ ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 2-3 εκ.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλό είναι να τα πιέσουμε λίγο προς τα κάτω πριν τα ψήσουμε, ίσα ίσα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 12-15 λεπτά, να ροδίσουν λίγο από πάνω.