X

Γλυκά Μαξιλαράκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα γλυκά μαξιλαράκια.

Υλικά

150 γρ. γιαούρτι

3 κρόκοι αυγών

5 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 μπέικιν πάουντερ

300 γρ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

μαρμελάδα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και κάνουμε μια μπάλα, αφήνουμε 15 λεπτά, να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κόβουμε λίγο (κάνουμε μια χαρακιά) στη μέση από το ένα τετράγωνο κομμάτι.

Σε ένα άλλο τετράγωνο κομμάτι βάζουμε μαρμελάδα από δαμάσκηνα ή φράουλα ή βερίκοκο.

Σκεπάζουμε με το τετράγωνο με τη χαρακιά, πατάμε καλά τις άκρες γύρο γύρο, για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Ανάβουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.

Τοποθετούμε τα μαξιλαράκια μας και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.

Αλείφουμε τα μαξιλαράκια μας με μαρμελάδα βερίκοκο, βάζουμε πάλι λίγη μαρμελάδα στο άνοιγμα και πασπαλίζουμε με άχνη.

Γίνονται και σκέτα χωρίς τίποτα μέσα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.