Υλικά
1 1/2 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα
1 κ.γ. μέλι
1 φλιτζ. και 3 κ.σ. (χωριστά) ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
800 γρ. φρέσκο τυρί ανθότυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 αυγά
1 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα, περίπου
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το μέλι, τις 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και το βούτυρο και πιέζουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα διαμέτρου 26 εκ. περίπου.
Ψήνουμε για 10 λεπτά.
Στο μπολ του μίξερ,χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα- ένα, χτυπώντας συνεχώς για να αναμειχθούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα ψημένα μπισκότα και απλώνουμε από πάνω, τη μαρμελάδα φράουλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες.